Menuet

Info

Menuet is een onafhankelijk productiehuis. Zaakvoerder is Dirk Impens. Zijn eerste langspeelfilm BLUEBERRY HILL (Robbe De Hert) werd gevolgd door het historisch epos DAENS (Stijn Coninx), dat o.a. werd genomineerd als Beste Buitenlandse Film voor de Oscars in 1993 en bijna vijfentwintig jaar later nog steeds in de top 5 van meest succesvolle Vlaamse films staat.

Dat DAENS niet alleen ‘beginners luck’ bleek te zijn, bewees de volgende film MANNEKEN PIS (Frank Van Passel), die in 1995 werd geselecteerd voor de Semaine de la Critique in Cannes. 

Intussen produceerde Menuet ongeveer 50 langspeelfilms en tv-series, met publiekslievelingen en successen als TERUG NAAR OOSTERDONK, KONGO, TEAM SPIRIT en KATARAKT, CODE 37 (die verschillende keren werd genomineerd voor de tv-awards in Monte Carlo), DEADLINE 14/10 en 25/5, ZUIDFLANK en meer recent IN VLAAMSE VELDEN, VRIENDINNEN en COPPERS. 

In 2004 begon Menuet aan een vruchtbare samenwerking met Felix van Groeningen, wat tot dusver resulteerde in vijf succesvolle films. DE HELAASHEID DER DINGEN werd in 2009 geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes. THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN leverde Menuet dan weer een 2de Oscarnominatie op, en BELGICA ging in wereldpremière in Sundance, waar het de Prijs voor Beste Regie won.